Jump to content

Recommended Posts

I am having a problem with my new PXE network boot option.

When I boot from CD or PXE network (into PE) I get the following error

 

 

Windows failed to boot.

File : \windows\system32\drivers\viaide.sys

Status : 0xc0000017

 

Windows failed to load because a critical system driver is missing, or corrupt.

 

When I use the CD to boot another type of PC, I look in the x:\windows\system32\drivers and can see that the file is there.

(This is copied in to x: (ram drive) from the CD. I can not look directly on the CD as in is stored in a .wim image with in the image.

 

Would anyone have any ideas as to how to solve this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you provide some details about how your pxe is setup?

Sorry, i think i solved it.

I grabed the file from another PC of the same model and found that it had a much older version.

I then put that in the ISO and recreated the image, seems to be working.

 

Would anyone know how to modify the Boot image that comes from the PXE server?

 

I am using Windows Deployment Services on windows 2003 SP2

 

I am unsure of what other info you might need so let me know if further info is required.

PXE servers are very new to me.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×