Jump to content
UserInterface

Problems with DNS (2008R2)

Recommended Posts

I am setting up a test envro at home to do my MCITP on but am having issues with DNS.

I have installed the trial of 2008 R2 in VMware and installed the roles for domain\DHCP\DNS. I have turned DHCP off in my router but can only connect my machines to the net if i enter in TPG's dns server address.

 

I have enabled root hints.

 

Any ideas?

Edited by UserInterface

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry found a typo that was stopping it.

 

I am still having issues with RDP though. I can't even connect to this machine internally.

I have checked and RDP is enabled, Firewall is disabled. I have a custom port enabled 3395.

 

I have tried to connect through telnet from the other server but no go..

 

Cant think of anything else that would stop it.

Edited by UserInterface

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have that in use on another machine. I got it working by changing the port to 3396 (maybe 3395 is in use by something else??) Tried to change it back to 3395 and it stops right away.

 

Strange..

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can have the same port open on multiple machines.

From memory, I can't recall if 3395 is in use. But 3396 is.

 

Are you trying to connect via hostname or IP?

Edited by viremia

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can have the same port open on multiple machines.

From memory, I can't recall if 3395 is in use. But 3396 is.

 

Are you trying to connect via hostname or IP?

I tried both. Its alright now i'll just use the other port that works..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×